Esittely

Kotimme on lääninarkkitehti Karl Sandelinin suunnittelemassa, vuosina 1922-1923 rakennetussa, alunperin viidestä rivitaloista muodostuvassa korttelissa Oulun keskustan tuntumassa. Korttelia on täydennetty kahdella uudella talolla vuonna 1988, jolloin on myös purettu yksi alkuperäisistä rakennuksista leventyvän tiealueen vuoksi. Nykyisin rakennukset on suojeltu asemakaavalla. Sisätiloissa saa tehdä toiminnan vaatimia muutoksia kulttuurihistorialliset ja rakennustaiteelliset arvot säilyttäen. Julkisivuissa on käytettävä alkuperäisiä tai vastaavia materiaaleja.

Jokaisessa talossa on 5-6 samanlaista asuntoa, joita asukkaat ovat remontoineet ja korjanneet aikojen kuluessa hyvin kirjavasti. Jokainen asunto on siis nykyään omanlaisensa, mutta sisääntulokerrokset muistuttavat mielenkiitoisella tavalla toisiaan.

Pohjakerros on n. 65-70 m2, pohjaratkaisu on käytännössä samanlainen kuin rintamamiestaloissa. Meidän asunnossamme ullakko on otettu asuinkäyttöön 2005, se on koko asunnon kokoinen yhtenäinen avoin tila. Kellarissa on pesuhuone ja sauna, sekä kylmä varasto/verstastila.

Muutimme asuntoon loppuvuodesta 2016.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s